A treia serie de consultări cu mediul de afaceri s-a desfășurat, în această săptămână, la Consiliul Județean Maramureș. În contextul epidemiologic actual, care a generat un impact negativ major pentru mediul de afaceri, Camera de Comerț și Industrie Maramureș susținută de administrația județeană au hotărât, la începutul lunii mai, demararea unor consultări publice cu antreprenorii maramureșeni pentru a identifica problemele cu care se confruntă și soluțiile ce ar putea fi implementate în sprijinirea afacerii lor, respectiv reluarea activității firmelor care au fost blocate de criza coronavirusului.
La consultările din această săptămână au fost prezenți oameni de afaceri care activează în domeniile HoReCa, transporturi, comerț și industrie alimentară: Florin Lazăr – proprietarul grupului de firme FERMA ZOOTEHNICĂ, Valentin Ioan Păcurar – administrator TEUTON NORD SRL, Alin Stegeran – administrator HAGERO SRL, ec. Elvira Rodica Armaș – manager ATENA-LUX SRL, Zoltan Majoros – manager HOTEL MAGUS, Ion Nicolae Pop – director PIN PLUS PIN SRL, Viorel Grețieș – administrator GAJ COMIMPEX SRL, Dan Andrei Grumaz – manager COMPLEX HOTELIER CARPAȚI SRL, iar societatea COMMITA SRL a fost reprezentată de Cosmin Cozma. Antreprenorii maramureșeni au participat la discuții cu președintele CCI Maramureș, Florentin-Nicolae Tuș, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Valer Zetea, viceprimarul municipiului Baia Mare, Noemi Vida și alți reprezentanți ai municipalității băimărene.
Președintele CCI Maramureș, Florentin-Nicoale Tuș, a salutat în debutul ședinței implicarea autorităților județene și locale în sprijinirea mediului de afaceri local.
„Suntem la a treia rundă de consultări cu mediul de afaceri din Maramureș, de această dată cu reprezentanți din mai multe domenii economice. Deja avem un răspuns bun din partea administrației, care a pus în practică unele propuneri din aceste întâlniri. Cu siguranță, urmează să fie puse în aplicare și altele. L-am văzut ieri pe președintele României, într-un discurs foarte serios, adresat mediului economic, în care ne informa că este în pregătire un plan major de relansare economică și care se va materializa în lucrări de infrastructură uriașe; cred că facea referire atât la spitale regionale, cât și la zona de infrastructură, autostrăzi etc. Ce e foarte important și noi trebuie să fim foarte pragmatici, trebuie să urmărim ca toate aceste lucruri să nu rămână la stadiul de declarații politice. Adică, dacă nu se întâmplă ceva cu adevărat real care să vină în sprijinul Dvs., a mediului de afaceri, declarațiile acestea indiferent din ce zonă vin, a puterii, a opoziției sau a președinției nu vor face decât să ne amăgească”, a declarat în deschidere președintele Camerei de Comerț și Industrie, Florentin-Nicolae Tuș.
Președintele instituției camerale a mulțumit oamenilor de afaceri pentru interesul manifestat față de aceste întâlniri și în egală măsură administrației județene și locale pentru eforturile pe care atât Consiliul Județean Maramureș cât și municipalitatea băimăreană le depun pentru a sprijini și încuraja mediul de afaceri local. Propunerile discutate în ședința din această săptămână vor fi transmise autorităților centrale pentru a se lua cele mai optime măsuri de dinamizare a activităților economice, a asigurat șeful administrației județene, Gabriel Valer Zetea.
Consultările publice cu mediul de afaceri vor avea loc și în perioada imediat următoare. Mai mult, Camera de Comerț și Industrie Maramureș propune ca astfel de întâlniri să aibă loc trimestrial, indiferent de contextul economic, afectat sau nu de criză.