Asociatia Antileucemie Maramures
Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către
ASOCIAȚIA ANTILEUCEMIE MARAMUREȘ
De-a lungul anilor Asociația a sprijinit zeci de pacienti, fie prin decontarea unor tratamente sau analize nedecontate de Casa de Asigurari de Sanatate, fie prin suport acordat apartinatorilor in vederea acoperirii unor cheltuieli (deplasare, cazare). De asemenea, Asociatia a dotat Sectia de Hematologie a Spitalului Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” cu aparatura necesara desfasurarii activitatii in conditii optime (scaune pentru chimioterapie, infusomat, electrocardiograf etc).
Ajută și TU, redirecționează 3,5% din impozitul pe venit plătit deja statului în anul care a trecut.
Completează formularul de mai jos (Declaratia 230), semnează-l și transmite-l la: cci_mm@ccimm.ro.
Data limită de depunere a formularului: 25 mai 2024
Infiintata in anul 2004 din initiativa Camerei de Comert si Industrie Maramures, Asociatia Antileucemie Maramures este persoana juridica de drept privat, fara scop patrimonial. Intre principalele obiective ale Asociaiei, amintim:
- Sa sprijine pacientii cu boli de sange, prin decontarea unor tratamente si analize nedecontate de Casa de Asigurari de Sanatate Maramures,
- Sa doteze sectia de hematologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare cu aparatura,
- Sa ofere suport financiar pentru diagnosticarea si tratarea maladiilor hematologice pentru bolnavii aflati in dificultate,
- Sa colaboreze cu autoritatile competente, cu structurile sanitare si alte institutii in vederea imbunatatirii serviciilor si dotarii in ceea ce priveste asistenta sanitara si cea sociala a bolnavilor de leucemie sau alte hemopatii,
- Sa incurajeze relatiile intre pacienti pentru a favoriza ajutorul reciproc si schimburile de experienta din punct de vedere medical, social si psihologic, care conduc la constituirea unei solidaritati intre acestia si la o mai buna cunoastere a patologiei, terapiilor si centrelor de tratament,
- Sa raspandeasca si sa popularizeze cunostintele despre patologia leucemica si alte hemopatii maligne, initiind actiuni de sensibilizare indreptate spre institutii de asistenta medicala si opinia publica, astfel incat sa fie constientizate cat mai rapid progresele in domeniu, posibilitatea de diagnoza cat mai precoce.
De-a lungul anilor Asociatia a sprijinit zeci de pacienti, fie prin decontarea unor tratamente sau analize nedecontate de Casa de Asigurari de Sanatate, fie prin suport acordat apartinatorilor in vederea acoperirii unor cheltuieli (deplasare, cazare). De asemenea, Asociatia a dotat Sectia de Hematologie a Spitalului Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” cu aparatura necesara desfasurarii activitatii in conditii optime (scaune pentru chimioterapie, infusomat, electrocardiograf etc).
Am fi recunoscatori daca Asociatia Antileucemie Maramures s-ar bucura si de sustinerea Dumneavoastra, prin:
- redirectionarea a 20% din impozitul pe profit datorat statului prin sponsorizare spre această asociatie dedicata pacientilor cu boli de sange. Puteti decide sa ne fiti alaturi prin completarea contractului de sponsorizare care reprezinta baza redirectionării cotei de 20% din impozitul pe profit.
- completarea declaratiei 230 pentru persoanele fizice
- alte forme de sponsorizare
Contractul de sponsorizare | DECLARATIA 230 |
Datele Asociatiei:
Baia Mare, Bd. Unirii nr. 16, parter
Telefon: 0262221510, 0362405303
Fax: 0262225794
CUI: 16561077
Cont BRD GSG Baia Mare: RO34BRDE250SV00424932500
Conducerea Asociatiei:
Presedinte: Florentin Nicolae TUS
Vicepresedinte: Norin TRUICA
Secretar: Diana CHETA
Corala Armonia
Traditia miscarii corale in Maramures are peste 200 de ani. Forma de exprimare a spiritului prin armonia corala, bucuria de a canta, leaga vocile a 58 de suflete sub bagheta dirijorului prof. Adrian Iercosan, intr-o asociatie corala cu peste 20 de ani de activitate.
Infiintata in anul 2001 CORALA ARMONIA are scopul de a crea bucurie membrilor si iubitorilor de arta corala. Numele a fost ales simbolic: ARMONIA (anagramat se scrie ROMANIA) si incearca sa valorifice toate aspectele uimitoare si simple ale acestui cuvant, ARMONIE:
- in muzica (prin interpretare)
- in convietuire (tineri liceeni si studenti – 4, maturi – 34, pensionari – 10)
- prin intelegere (9 familii)
- prin toleranta (ortodocsi, greco-catolici, reformati, romano-catolici)
- prin comunicare interculturala.
Corul activeaza sub egida CCI Maramures, care pune la dispozitie Centrul de Instruire si Marketing pentru repetitiile saptamanale si este sustinuta de Asociatia Prietenii Armoniei (presedinte Mariana Macarie si director executiv Alexandru Nicolici).
Repertoriul corului cuprinde, pe langa raspunsurile la Sfanta Liturghie, piese corale laice si religioase din creatia romaneasca si internationala, prelucrari corale din folclor si colinde, coruri din opere. Parte din lucrari sunt cu solisti, care prezinta si cateva lieduri cu acompaniament de pian (orga).
La initiativa si in organizarea Coralei Armonia, incepand cu anul 2011, la Baia Mare, are loc anual Festivalul Coral International Liviu Borlan la care CCI Maramures este partener permanent. (responsabilitate sociala)
In total, de la formare pana in prezent, s-au sustinut peste 500 concerte, dintre care:
- concerte de binefacere in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Maramures
- concertele Pascale si concerte Pascale-scoala cu muzica sacra, intens mediatizate TV
- traditionalele concerte de binefacere in parteneriat cu Clubul Rotary
- concertele de colinde
- turnee internationale: duplex Romania-Suedia 2003-2004 si Romania-Brazilia 2005-2006, Israel 2007, China 2009, croaziera pe Marea Mediterana (Italia, Grecia, Turcia si Malta), precum si turnee in Republica Moldova (in organizarea Institutului Cultural Roman de la Chisinau), Ucraina, Austria, Ungaria, Germania, Grecia si Rusia.
- concerte vocal-simfonice in colaborare cu orchestra Euroart si cu Filarmonica Dinu Lipatti din Satu Mare, Balul Operei din Cluj-Napoca in 2009 si 2015.
- microstagiune “Coruri si arii din opere si operete”
- Festivalul de pricesne “Cu noi este Dumnezeu” de la Orastie, Festivalul de la Thessaloniki-Grecia
Am concertat alaturi de inalti ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane: IPS Laurentiu Streza – Mitropolitul Ardealului, IPS Andrei – Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Satmarului, IPS Calinic – Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, IPS Timotei – Arhiepiscop al Aradului, IPS Irineu – Arhiepiscop al Alba Iuliei, IPS Teodosie – Arhiepiscop al Tomisului, IPS Iustinian Chira – Arhiepiscop al Maramuresului si Satmarului, PS Iustin Sigheteanul – Episcop al Episcopiei Maramuresului si Satmarului, PS Gurie – Episcopul Devei si Hunedoarei, PS Petroniu – Episcopul Salajului, PS Lucian – Episcopul Caransebesului, PS Nicodim – Episcopul Severinului si Strehaiei, PS Andrei Fagaraseanul – Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, PS Siluan – Episcopul Eparhiei Ortodoxe Romane din Ungaria. Concertele s-au sustinut in zeci de catedrale si biserici impreuna cu preacucernice fete bisericesti si mii de credinciosi. Cantul-Ruga al Coralei Armonia a fost rasplatit prin diplome de aleasa cinstire.
Participarea la Coralei Armonia la World Choral Games de la Sochi-Rusia s-a concretizat prin obtinerea argintului mondial.